Η Μινέρβα γιορτάζει 120 χρόνια παράδοσης και καινοτομίας

minerva-120-xronia

Η Μινέρβα, μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα, γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 120 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο. Από το 1904, η Μινέρβα έχει εξελιχθεί από μια τοπική επιχείρηση εμπορίας ελαιόλαδου σε κορυφαία εταιρεία τροφίμων, με ισχυρή έμφαση στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την υποστήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Ιστορική Παρουσία και Στρατηγικές Επενδύσεις

Η Μινέρβα ξεκίνησε το 1904 με κύρια δραστηριότητα την εμπορία του ελαιόλαδου, το οποίο παραμένει βασικό προϊόν της εταιρείας. Σήμερα, οι εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας και τη Γαστούνη Ηλείας παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 170 εργαζομένους.

Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, εξαγορές και επενδύσεις, η Μινέρβα έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, με εμβληματικά brand που εμπιστεύονται οι καταναλωτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διεθνής Παρουσία και Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας

Η Μινέρβα έχει ενισχύσει τη διεθνή της παρουσία, αποτελώντας πρεσβευτή της μεσογειακής διατροφής και της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως. Η εταιρεία εξάγει προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση για ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα.

Στήριξη των Τοπικών Κοινοτήτων και της Αγροτικής Οικονομίας

Μέσω των στρατηγικών της συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς ντομάτας, η Μινέρβα υποστηρίζει την τοπική οικονομία και συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων. Οι παραγωγοί λαμβάνουν γεωργικά εφόδια και εκπαίδευση σε πρωτοποριακές καλλιεργητικές πρακτικές, προκειμένου να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους.

Περιβαλλοντική Ευθύνη και Βιωσιμότητα

Η δέσμευση της Μινέρβα στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα αντικατοπτρίζεται στις δράσεις της. Η εταιρεία εφαρμόζει προγράμματα βιοποικιλότητας και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα των βιομηχανικών εγκαταστάσεών της. Επιπλέον, εφαρμόζει πρακτικές για τη μείωση της χρήσης πλαστικού, της κατανάλωσης νερού και των αποβλήτων στις παραγωγικές της διαδικασίες.

Ηγετική Θέση και Στρατηγική για το Μέλλον

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Κατερίνα Βλάχου, τόνισε: “Η Μινέρβα συνεχίζει να επενδύει στην ποιότητα και την καινοτομία, διατηρώντας την ελληνική κληρονομιά της και τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα. Στόχος μας είναι να ενισχύουμε τη θέση μας ως ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων.”

Εορτασμός των 120 Χρόνων με Προσφορές

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων, η Μινέρβα θα προσφέρει ειδικές προσφορές στα προϊόντα της, για να ευχαριστήσει τους καταναλωτές για την πολυετή εμπιστοσύνη τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Μινέρβα

Ιστορία και Παράδοση

  • 1904: Έτος ίδρυσης της Μινέρβα
  • 120 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κλάδο των τροφίμων
  • Από εμπορία ελαιολάδου σε μια διεθνοποιημένη βιομηχανία τροφίμων

Υποδομές

  • 2 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες: Σχηματάρι Βοιωτίας & Γαστούνη Ηλείας
  • Χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την επικράτεια

Εμβληματικά Brands & Προϊόντα

  • 10 εμβληματικά brands, αγαπημένα των Ελλήνων καταναλωτών εδώ και δεκαετίες
  • Προϊόντα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και κουλτούρας

Διεθνής Παρουσία

  • Προώθηση της μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως, μέσω των εξαγωγών σε 5 ηπείρους

Στήριξη Παραγωγών & Καινοτομία

  • 63 παραγωγοί ντομάτας υποστηρίζονται ετησίως από τη Μινέρβα με καινοτόμες πρακτικές και εργαλεία

Αειφορία

  • Δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω:
  • Μείωσης της χρήσης πλαστικού
  • Ενίσχυσης της ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Διασφάλισης της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα
  • 8 πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς για τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει η Μινέρβα στην παραγωγική διαδικασία και διασφαλίζει στην εφοδιαστική αλυσίδα

#Leave A Comment

#Leave A Comment

#ShareBeauty

#Επικοινωνήστε μαζί μας