Beauty news Share beauty news

Τριαντάφυλλο, ο βασιλιάς των λουλουδιών στα καλλυντικά μας!!!

Εάν αγαπάς το τριαντάφυλλο τότε αυτό άρθρο είναι για εσένα!!

Το τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις τέχνες, τον έρωτα, την ιατρική και τη κοσμετολογία.

Το τριαντάφυλλο έχει αγαπηθεί για την ομορφιά του από όλους τους λαούς, οι αρχαίοι Έλληνες άλειφαν τα σώματά τους μετά το μπάνιο τους με αιθέριο έλαιο, συνδυάζοντας την υγιεινή με τον καλλωπισμό. Πέρα από την εμφανή ομορφιά του, όμως, το ευωδιαστό αυτό λουλούδι κρύβει πολύτιμα συστατικά, ιδιαίτερα ευεργετικά για την επιδερμίδα. Θεωρείται πηγή της νεότητας και το δέρμα μας το λατρεύει. Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση, καταπολεμά τις λεπτές γραμμές σε πρόσωπο και μάτια, βοηθά την κυτταρική αναγέννηση, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας καθώς βοηθάει στη μείωση των ουλών, των χρωματικών κηλίδων, των ραγάδων, ακόμη και των φακίδων.

Η κοσμετολογία εκμεταλλεύεται όλα τα μέρη του φυτού: τα πέταλα, τον ανθό ακόμα και το ξύλο της. Αξιοποιεί στο μέγιστο το τριαντάφυλλο και τους κρυμμένους θησαυρούς του. Η σύστασή του τριαντάφυλλου περιλαμβάνει: Βιταμίνη Α, Λυκοπένιο, Β καροτίνη, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, Βιταμίνη Κ, Λινελαϊκό οξύ, Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, Ωμέγα 9 λιπαρά οξέα. Γι’ αυτό και το συναντάμε συχνά σε αρώματα, αφρόλουτρα, σαμπουάν, ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέμες και σε προϊόντα για το πρόσωπο, τα μαλλιά και το δέρμα.

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

Το ξέρατε ότι χρειάζονται περίπου 30 τριαντάφυλλα για να παραχθεί μια σταγόνα αιθέριου ελαίου και 5 τόνοι ροδοπέταλα για να παραχθεί μόνο 1 λίτρο;

  • Συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας. Καταπολεμά την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Ηρεμεί και περιποιείται το δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο. Θεραπεύει τα εγκαύματα. Καταπραΰνει το δέρμα με κοκκινίλες, έκζεμα ή ψωρίαση. Μειώνει τα σημάδια της ακμής και τις ουλές.
  • Δρα εξισορροπητικά στην ψυχολογική μας κατάσταση βοηθώντας να ξεπεραστεί η κατάθλιψη. Απαλύνει το άγχος και ηρεμεί. Χρησιμοποιείται και για ιατρικούς σκοπούς, καθώς είναι αιμοστατικό, βακτηριοκτόνο, αγχολυτικό, χαλαρωτικό, αντικαταθλιπτικό, τονωτικό, επουλωτικό και ρυθμίζει την όρεξη.

Ροδόνερο

Ένα άλλο πολύ δημοφιλές προϊόν ομορφιάς από τριαντάφυλλο είναι το ροδόνερο. Πρόκειται για ένα αρωματισμένο νερό το οποίο προκύπτει από τη βύθιση ροδοπέταλων τριαντάφυλλου. Οι χρήσεις του:

– Διατηρεί τη φυσική ισορροπία του Ph και καταπραΰνει από τους ερεθισμούς

– Φρεσκάρει και ενυδατώνει το δέρμα.

– Καθαρίζει αποτελεσματικά όταν συνδυαστεί με ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας.

– Τονώνει, συσφίγγει και προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

– Καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα ειδικά μετά το ξύρισμα.

-Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και συμβάλλει στην ανάπτυξη των τριχών.

-Ενυδατώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Related Posts

No Comments

Leave a Reply