Share beauty news

Ποιο αποσμητικό να διαλέξω;;; Σου έχω τη λύση..

Σε ποιον αρέσει να ιδρώνει, ειδικά το καλοκαίρι;;;;

Ωστόσο αυτό που δε ξέρουμε είναι πόσο πολύτιμο είναι για τον οργανισμό μας!!! Με τον ιδρώτα το σώμα μας μπορεί και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Με ποιον τρόπο;;; Όταν η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, το νευρικό σύστημα «ενημερώνει» τους ιδρωτοποιούς αδένες για την παραγωγή ιδρώτα ο οποίος εκλύεται στην επιφάνεια του δέρματος, εξατμίζεται και μας δροσίζει. Ένα  παράδειγμα είναι όταν έχουμε πυρετό, με το που λάβουμε κάποιο αντιπυρετικό αμέσως προκαλείται εφίδρωση και επανέρχεται η θερμοκρασία μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Μπορεί αυτό να το γνωρίζεις όμως πολλοί δε γνωρίζουν άλλη μια ωφέλιμη ιδιότητά του, μιας και είναι άλλος ένας τρόπος να αποβάλλονται βλαβερές τοξίνες, βαρέα μέταλλα, χοληστερόλη και άλατα και άλλες άχρηστες ουσίες από τον οργανισμό και έτσι βοηθά στην αποτοξίνωσή του.

Υπάρχουν τρόποι καταπολέμησης του ιδρώτα χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν.. Στην αγορά όμως υπάρχουν πολλά και δε ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Για αυτό και εγώ θα σε βοηθήσω σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Η μια κατηγορία είναι τα αντιιδρωτικά (antiperspirant). Πως λειτουργούν;; Ο σκοπός τους είναι να περιορίσουν την εφίδρωση έτσι μειώνουν την ποσότητα του ιδρώτα χωρίς να καταστέλλουν τη συνολική ροή, φράζοντας το ιδρωτοποιό αδένα. Οι ουσίες που περιέχει έχουν αντιβακτηριδιακή δράση. Απόφυγε όσα έχουν οξείδια του αλουμινίου, γιατί έχουν βλαβερή δραστηριότητα στον οργανισμό μας και να θυμάσαι πως θέλει αρκετή ώρα για να δράσει, γι’ αυτό μην το βάλεις τελευταία στιγμή πριν βγεις. Υπάρχουν σε πολλές μορφές στο εμπόριο, σε μορφή roll on(πολύ συχνή επιλογή), gel που είναι εύκολα στη χρήση, κρέμας.

Η άλλη και πιο γνωστή κατηγορία είναι τα αποσμητικά (deodorant), τα οποία  καταπολεμούν τη μυρωδιά του σώματος, χαρίζοντάς μας αίσθηση φρεσκάδας. Θα τα βρείτε σε πολλές μορφές και αυτά στο εμπόριο. Τα περισσότερα προϊόντα είναι «2 σε 1» αποσμητικό και αντιιδρωτικό και έτσι είναι πιο εύκολη η τελική απόφαση.

Για να επιλέξεις το κατάλληλο προϊόν θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τις παρακάτω  κατηγορίες όπως:

  • Για ευαίσθητο δέρμα
  • Για υπερβολική εφίδρωση
  • Προϊόντα χωρίς αλουμίνιο και αλκοόλη, για αποφυγή ερεθισμών
  • Υποαλλεργικά

Εάν πάλι θέλεις φυσικούς τρόπους να απαλλαχθείς από τον ιδρώτα, σου έχω τη λύση. Τα βιολογικά αποσμητικά τα οποία δεν περιέχουν αλουμίνιο, parabens, αλκοόλ και προπυλενογλυκόλη, είναι πιο φιλικά στο σώμα και το περιβάλλον και λειτουργούν με φυσικά συστατικά, αλόη και αιθέρια έλαια. Και τέλος υπάρχουν πολλές συνταγές με φυσικά προϊόντα για αποσμητικά που μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνες μας. Εάν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία περιμένω να μου πεις τη δική σου συνταγή!!!

 

Related Posts

No Comments

Leave a Reply